Széchenyi 2020
Elérhetőség: not készleten

Finex – Habzásmentes savas titsztítószer

A FINEX savas kémhatású vízkőoldó és kémiai tisztítószer koncentrátum, amely egyedi összetételének és különleges szerves savtartalmának köszönhetően kiválóan egyesíti a hatékony vízkőoldást a kíméletes tisztítással. A készítményt különösen érzékeny felületek vízkő-mentesítésére fejlesztették ki. Habzásmentes összeállítása révén alkalmas zárt rendszerű berendezések kíméletes tisztítására.


Leírás

A FINEX savas kémhatású vízkőoldó és kémiai tisztítószer koncentrátum, amely egyedi összetételének és különleges szerves savtartalmának köszönhetően kiválóan egyesíti a hatékony vízkőoldást a kíméletes tisztítással. A készítményt különösen érzékeny felületek vízkő-mentesítésére fejlesztették ki. Habzásmentes összeállítása révén alkalmas zárt rendszerű berendezések kíméletes tisztítására. A folyadék könnyen és korlátlan mértékben elegyedik a vízzel. A kémiai reakciók során nincsenek váratlan gázképződések, és ez alkalmassá teszi zárt helyiségekben történő felhasználásra is.
Használatát javasoljuk réz, alumínium és horganyzott felületek esetében, rozsdamentes, krómozott, nikkelezett, valamint a fényezett vagy festett felületeken egyaránt. Gazdaságos és könnyen alkalmazható környezetbarát termék.

Felhasználási terület:
Az ipar minden területén alkalmazható, ahol érzékeny felületről kell a vízkövet, az ásványi anyag kiválásokat vagy a fémsókat eltávolítani. Használatát zárt rendszerekben is javasoljuk, mivel nincs habzás és gázképződés a munkafolyamat során. Kiváló eredménnyel használható palackozó és üvegmosó berendezések, sűrítők, hőcserélők, járművek hűtőberendezéseinek és vízvezetékek vízkő-mentesítésére és tisztítására. Ajánljuk továbbá kényes felületek kézi tisztítására, elsősorban szállodákban, éttermekben, konyhákon, vizesblokkokban a krómozott, nikkelezett, réz és rozsdamentes felületekre.

Használatának előnyei:
– Hatékony, de kíméletes vízkő-mentesítés jellemzi.
– Könnyű és biztonságos alkalmazhatóság.
– Csökkenti a munkaidő ráfordítást.
– Nincsenek veszélyes gázképződések.
– Nem okoz korróziót, még a legérzékenyebb felületeken sem.
– Környezetbarát, biológiailag lebomlik.

Használati utasítás:
Hígítsuk a FINEX -et 1:5 – 1:20 arányban vízzel, a felületen lévő szennyezettség mértékétől és típusától függően. Zárt rendszerben történő cirkuláltatása esetén 20-30 percenként ellenőrizzük az oldat pH értékét, és a kémhatás változása esetén FINEX koncentrátum hozzáadásával regeneráljuk a folyadékot. A művelet során törekedjünk arra, hogy a használatos oldat pH értéke mindig 1-2 érték között legyen. Lehetőség szerint a hígítást 40 oC – 50 oC -os vízzel végezzük, mely növeli a tisztítás hatékonyságát. A kezelés elvégzése után végezzünk vizes öblítést. Külső felületek kézi tisztítása esetén kefével, szivaccsal, permetezővel segíthetjük a termék még gazdaságosabb és hatékonyabb felhasználást.

Hígíthatóság: 1:5 – 1:20