Széchenyi 2020
Elérhetőség: not készleten

Eclipse II – Fertőtlenítő hatású vízkezelő szer

Rendkívül hatékony, széles mikrobiológiai hatásspektrummal rendelkező fertőtlenítő hatású készítmény, mely kiválóan alkalmas a technológiai vízhálózatok tápvizeinek a kezelésére és kondicionálására. Megfelelő arányban a vízhez adagolva megakadályozza az algaképződés kialakulását, de nagyobb koncentrációban történő használata esetén akár a meglévő algatelepek ellen is hatásos, Magas komplexképző tartalmának köszönhetően jelentős mértékben csökkenti az ásványi anyag kiválást és vízkőképződés mértékét.


Leírás

Rendkívül hatékony, széles mikrobiológiai hatásspektrummal rendelkező fertőtlenítő hatású készítmény, mely kiválóan alkalmas a technológiai vízhálózatok tápvizeinek a kezelésére és kondicionálására. Megfelelő arányban a vízhez adagolva megakadályozza az algaképződés kialakulását, de nagyobb koncentrációban történő használata esetén akár a meglévő algatelepek ellen is hatásos, Magas komplexképző tartalmának köszönhetően jelentős mértékben csökkenti az ásványi anyag kiválást és vízkőképződés mértékét. A munkaoldat enyhén savas kémhatású, mely alkalmas mindenfajta szerkezeti anyagból készült víztechnológiai berendezésben és csőhálózatban történő felhasználására. A felületeket nem támadja meg, legyen az vas, acél, rozsdamentes acél, alumínium, réz, sárgaréz vagy műanyag. Nem habzó összeállítású, gazdaságos környezetbarát termék.

Felhasználási terület:
• Egészségügy
Rendelők, műtők, várótermek, folyosók, lépcsőházak, betegszobák, vizesblokkok, öltözők mosható felületeinek fertőtlenítésére 2 %-os koncentrációban és 10-15 perces behatási idővel használjuk.
• Közintézmények
Lépcsőházak, irodák, tantermek, folyosók, szociális helyiségek mosható felületeinek fertőtlenítő tisztítására használjuk.
• Fürdők, uszodák, víztárolók
Medencék, közlekedők, öltözők, vizesblokkok, szaunák és egyéb padozatok, felületek fertőtlenítő tisztítására ajánljuk a használatát. A felületek algamentesítésére használjunk 0,2-1 % -os oldatot és hagyjunk 30-60 perc hatásidőt a szernek. Az alga kialakulásának megakadályozására 0,01-0,1 % -ban a tárolóban lévő vízhez kell keverni.
• Élelmiszer, gyógyszeripar
Minden mosható felület fertőtlenítő tisztítására ajánljuk, pl.: tankok, tartályok, berendezések. Élelmiszerrel érintkező felületek esetén végezzünk öblítést.
Javasolt hígítási arány: 1:30 – 1:50, hatásidő 15-20 perc.
Penészgomba telepek eltávolítására 1:50 – 1:100 hígítsuk az oldatot, hatásidő 20-30 perc, gombásodás kialakulása ellen 1-2 heti rendszerességgel 0,1-0,5 % koncentrációban juttassuk az elkészített oldatot a felületre, öblíteni nem szükséges. Általános mindennapi takarításban 1:200 hígítási arány javasolt
• Mezőgazdaság
Állattenyésztésben az ólak, nevelők, itatók, tejházak berendezéseinek és egyéb padozatok, fertőtlenítő tisztítására, valamint tőgyfertőtlenítésre ajánljuk.
• Ipar
Elsősorban a zárt vízrendszerek kezelésére, vízhálózatok fertőtlenítésére és az alga képződés megakadályozására javasoljuk használatát. Javasolt hígítás: 0,01-0,1 % -ban

Használatának előnyei:
– Gazdaságos és hatékony
– Széles mikrobiológiai hatásspektrumú
– Egy fázisban fertőtlenít és megakadályozza a szerves kiválásokat
– Környezetbarát, biológiailag lebomlik

Használati utasítás:
Megfelelő vizes hígításban permetezéssel, szivaccsal, ronggyal vigyük fel a tisztítani kívánt felületre, majd hagyjunk 10-20 perc behatási időt, szükség esetén öblítsük. Erős szennyeződés esetén javasoljuk még a felületfertőtlenítést megelőzően, a CHEMICO FLOORON – nal történő felülettisztítást elvégezni.
Zárt rendszerek esetében, legtöbbször vízkövesedés vagy rozsdásodás fordul elő, amit a csővezetékek, hőcserélők és más berendezések anyagminőségétől függően, az annak megfelelő savbázisú készítményünkkel távolíthatjuk el, még a kezelést megelőzően.

Hígíthatóság: 1:200 -1:2000